Fastansættelse

Fastansættelse med erfaring

Det er på mange måder anderledes at ansatte en erfaren medarbejder fremfor en, som aldrig har arbejdet i Danmark før. De har tidligere arbejdet i dansk landbrug og kender en del til arbejdsgangen. Alligevel råder vi til, at I sammen afstemmer forventningerne for det nye job. 

Da din nye erfarne medarbejder tidligere har arbejdet i Danmark bør det meste papirarbejde være på plads. Hvis ikke andet er aftalt med os, skal medarbejdere selv sørge for at have et aktivt cpr-nr. og skattekort. Medarbejderen skal også selv ændre sin bopælsadresse på Borger.dk.

Navn på postkasse

Din medarbejders navn skal stå på postkassen, så I sikrer, at postbuddet kan aflevere post i forbindelse med ansættelse og ophold i Danmark.

Har I på noget tidspunkt spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os på tlf. 97 36 14 46 eller send en mail til agrojob@agrojobdk.com.

Lønkørsel og bankkonto

Bankkonto
Da din medarbejder tidligere har arbejdet i Danmark har han/hun sandsynligvis allerede en bankkonto i Danmark. Vi anbefaler dog, at du spørger ind til dette, så I sammen kan sikre at lønkørslen kommer til at se problemfrit.

Registrering af arbejdstid
Vi anbefaler, at I registrerer medarbejderens arbejdstimer på f.eks. en fælles kalender. På den måde er ingen i tvivl om, hvor mange timer din nye medarbejder arbejder. Det er vigtigt, at I har en klar aftale om afspadsering eller udbetaling af overarbejdstimer.

Registrering hos Skat

Statsforvaltning og SKAT
Agrojob Denmark har foretaget alle registreringer på din nye medarbejder hos Statsforvaltningen og SKAT.

NemID

Hvis din medarbejder ikke har NemID

Har din medarbejder af den ene eller anden grund ikke et NemID, anbefaler vi, at du hjællper med at anskaffe det. Herunder kan du læse, hvad det kræver

NemID til din medarbejder i borgerservice
Det kan fås ved personlig henvendelse i borgerservice, når medarbejderen har modtaget sit gule sygesikringsbevis.

Krav til tildeling af NemID
Medarbejderen skal medbringe sit ID-kort eller pas og sit gule sygesikringsbevis. Desuden skal der stilles et vitterlighedsvidne. Et vitterlighedsvidne skal være fyldt 18 år og have et dansk CPR-nummer. Derudover skal man kunne fremvise gyldig billedlegitimation og underskrive en tro og love-erklæring under strafansvar. Det er standard procedure, når vigtige dokumenter oprettes.

Hvis du har spørgsmål angående NemID, kan du kontakte nærmeste borgerservice eller NemID support på tlf. 72 24 70 50.

Flere gode råd

  • Brug lidt tid den første dag på at gennemgå kontrakten og de forventninger, du har, så I undgår misforståelser. Måske foregår arbejdet anderledes hos dig i forhold til andre landmænd.
  • Hold ugentlige møder med din nye medarbejder de første 6 uger. Få afstemt om der eksempelvis er brug for oplæring, og om din medarbejder trives i sit nye arbejde.